Oi Futuro Klauss Vianna Theatre – Renovation and new access

  • | share | print
  • TECHNICAL INFORMATION

    • architects: Carlos Alberto Maciel, Guilherme Bcheche
    • prizes:
    • consultant:
    • collaboration: Enara Paiva, Filipe Pederneiras, Michelle Andrade, Manoela Campolina, Ulisses Mikhail
    • location: Belo Horizonte, MG, Brasil
    • built area: 1842,87m2
    • competition:
    • project: 2008-2009
    • construction: 2009
    • photos:
    • images:
  • PROJECT DESCRIPTION

  • The renovation of Theater Klauss Vianna was determined by the necessity of remodeling the internal finishings of the main room, improving its acoustic qualities and eliminating the conflict between the entrance to the theater and to the office tower. To solve this problem, a store by the theater was chosen to be converted into an independent entrance for the theater, though it was not initially directly connected with the foyer. In order to solve this contradiction, the new entrance was designed as a tube that orientates the flow to the foyer. Along the path, a ticket office and a coffee shop complete the complex.